Google+ Followers

tirsdag 21. august 2012

Bondens marked - rett fra bondens åker til ditt fat

Lørdag 25 august kan folk i Midt-Troms oppleve "Bondens marked" for første gang lokalt på Finnsnes torg.
 
Det er tid for lokale grønnsaker og nå kommer bonden til Finnsnes torg.

Stadig flere forbrukere etterspør lokal mat og Bondens marked er et slikt torg der du som kunde kan kjøpe mat direkte fra produsenten.  Grønns(m)ak-prosjektet har derfor i samarbeid med Bondens marked Troms tatt initiativ til å arrangere Bondens marked i Midt-Troms.
 

Kanskje treffer du noen av disse på lørdag?  Lokale grønnsaksprodusenter er grunnstammen i markedet.
På Bondens marked vil du møte matprodusenten ansikt til ansikt. Det gir deg en unik mulighet til å få svar på hvor maten er produsert og ikke minst hvordan den er produsert.  Alle grønnsaker og bær som bys frem lørdag er f.eks produsert uten sprøytemiddel.

Noe av det du kan finne på lørdag: romanesco (krysning mellom blomkål og brokkoli), målselvnepe, blomkål, hodekål, knutekål, kålrot og farget blomkål.
Hva kan du forvente å finne på Bondens marked i Midt-Troms?  På det første markedet er det grønnsaker som vil stå i sentrum: nepe, kålrot, blomkål, brokkoli, knutekål.  Den kalde sommeren har gjort disse grønnsakene ekstra sprø og søte.  Det vil også være andre lokale matprodukter som urter, urtesalt, bær, honning og bakverk til salgs.  Vi kan garantere at du finner noe spennende og godt å kjøpe.  Kanskje en grønnsak som du ikke har prøvd før?  Da kan du spørre om råd hvordan den skal tilberedes.

Lokal honning blir også å få kjøpt.
 Velkommen til en trivelig handel!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar