Google+ Followers

tirsdag 13. november 2012

Kålrotstappe

Her i nord er det like før sola sier takk for seg og vi går inn i mørketida.  God og sunn mat gir oss det vi trenger for  komme gjennom mørketida.  Det er mye opplagert sol i en god kålrotstappe.  Kålrot er en god kilde til C-vitamin og andre antioksydanter.  Server stappen til god pølser, saltkjøtt, pinnekjøtt eller bare litt stekt bacon.  Du blir garantert i godt humør av dette, med litt potet i stappen trenger du ikke ekstra poteter til.

Kålrotstappe til 4 personer
1 kg kålrot
2 gulrøtter
2 poteter
vann
1 dl matfløte
3 ss smør
salt og pepper evt. muskattnøtt


 Skrett og kutt grønnsakene i deler, kok møre i vann.  Slå av kokevannet (ta evt. vare på litt hvis du vil lage en mager variant).  Ha i smør og mos mens du sper med fløte.  Bruk gjerne en stavmisker. Smak til med salt og pepper.  Litt revet muskattnøtt setter en ekstra spiss på det hele.

Gulrota gir stappen en frisk farge og litt ekstra søthet.  Nord-Norsk kålrot og gulrot  er som regel full av sødme og trenger ikke noe ekstra sukker. Men lagring kan gå ut over smaken, da kan du jukse med å tilsette en liten mengde sukker helt til slutt.  Poteten gir en mildere smak og gir stappen en glattere konsistens.

Hvis du har kokt pinnekjøtt kan du spe med litt av pinnekjøttkrafta, men pass på at det ikke blir for salt.  Vil du ha det magrere bytter du ut fløte og smør med kokekrafta. Tilsett gjerne litt kyllingbuljong for en fyldigere smak.

1 kommentar:

 1. Hei!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

  SvarSlett