Google+ Followers

onsdag 8. august 2012

Høstingen starter nå

Sommeren har ikke vært noe spesiellt god for oss mennesker i år, men grønnsakene ser ut til å trosse det meste og vokser jevnt og trutt.  En god plaster på såret for en dårlig sommer er det å kunne gå i åkeren en soldag og høste ferske grønnsaker til middag.


Kronår blir det ikke, men mange kålslag trives og blir ekstra gode i kjølige våte sommere.  Akkurat nå er det sommerkålen som hovedfavoritten min.  Vi kan ikke høste den like tidlig som lengre sør, men den er minst like god.

Sommerkålen "Jetma" gir tidlige og fine hoder.


En god sommerkål trenger bare litt lett dampkoking (5 minutter er nok), nydelig til det meste.  Finsnittet kan den godt brukes i salat.  Til grillmaten kan den brukes til å friske opp den kjøpte potetsalaten.  Kutt opp et kvart hode og rør inn i salaten og du har en ny og sunnere variant.

Kålrot "Stenhaug", knutekål "Blaro", mainepe og knutekål "Korist"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar