Google+ Followers

torsdag 2. desember 2010

Rødgrøt med fløte

Til helga starter 12 deltakere på kurs i bærdyrking.  Kurset er arrangert av Tranøy kommune og Ragnvald Tøllefsen fra Landbruk Nord skal stå for undervisningen.  Her skal deltakerne lære om dyrking av jordbær, rips, solbær, stikkelsbær og bringebær.
Til ære for dem og som et vitamininslag i mørketiden foreslår jeg Rødgrøt med fløte på til søndagsdessert.  Oppskrift kan du finne her eller her

Har du vært lur så har du noen frosne bær i fryseren, hvis ikke kan du kan sikkert finne noen i frysedisken på butikken.  Er du ekstra heldig finner du ferske bær, men de er som regel ikke norske på denne tiden av året.  Frosne bær er minst like gode og som regel billigere.  La de stå å tine i sukkervannet før du koker opp grøten. 

Rødgrøt er en dansk spesiallitet.  I følge matskribent Trine Hahnemann som har gitt ut internasjonale kokebøker om skandinavisk mat er rødgrøt med fløte den nye Tiramisu.  Skandinavisk mat er faktisk en trend som er på full fart inn i USA og England.  Så er er det mulighet til å være en trendsetter i eget land.

I Norge husker vel de fleste av oss Noras versjon av rødgrøten. Den har de sluttet å produsere til manges fortvilelse.  Så hvis du er blandt de som savner den kan du jo melde deg inn i facebookgruppa som prøver å få den tilbake.

Jeg vil jo uansett anbefale å lage den selv av lokalproduserte bær- det smaker god og er garantert sunt enten det er trendy eller ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar