torsdag 21. oktober 2010

To gode grunner til å dyrke grønnsaker i nord

Forskerne har dokumentert det mange har ant.  De nord-norske grønnsaker både smaker bedre og er sunnere.  Nord-norske gulrøtter er søtere på smak enn de som vokser opp under bedre klimatiske forhold.  Årsaken er at gulrøtter som vokser under kjølige forhold får mindre innhold av bitterstoffer.  Det er med andre ord ikke mer søtstoffer i de nord-norske gurøtterne, de bare smaker bedre.

Et lite utvalg av søte nord-norske gulrøtter

På Bioforsk Nord skal de nå forske på om nord-norske grønnsaker har andre fordeler.  Blant annet har forsøk vist at brokkolien kan har høyere innhold av vitamin C.  Nord-norsk brokkoli er altså om mulig enda sunnere en annen brokkoli. Les mer her om prosjektet til Bioforsk.

Eksempel på grønnsaker dyrket på Senja 2009, forprosjekt til GRØNNS(M)AK

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar