Google+ Followers

mandag 11. juni 2012

Vi er i gang!

Endelig har vinteren sluppet taket.  Det blir feil å si at vi har fått vår når vi er passert 1 juni, men sommervarme har vi ikke enda.  Snø og sludd har i allefall gitt seg, sola titter fram støtt og stadig.  Åkeren har tørket fint opp (untatt i et hjørne) og det har vært mulig å harve og så.
6 juni fikk vi gulrota i jorda på Gullvang, nesten to uker senere enn i fjor.  Men fra nå av ser vi bare fremover og ikke bakover på snøen som falt i vår.

Kjekt å være to når man skal legge fiberduk, Anne Elise Jakobsen og Kjellfrid Johansen er ferdig med å så gulrot.

Åkeren er totalt på 1,5 daa som er delt opp i ti parseller.  "Grønns(m)ak" disponerer to parseller til demoåker de øvrige benyttes av andre ivrige damer fra det lokale hagelaget (inkl. prosjektlederen).  Om noen dager er kålplantene klar for å hentes på gartneriet til Landbruksskolen på Gibostad, Senja vgs.

Målselvnepa er også sådd, og jeg har planlagt å så litt mer senere, slik at ikke alle blir ferdige samtidig.  Planen var å holde en demonstrasjon om såing og planting i åkeren i forrige uke, men veivesenet fant ut noe annet.  De stengte veien til Sør-Senja effektivt både den og påfølgende kveld, men det vil komme flere anledninger til å besøke åkeren.

Purre og urter i bioplast, nedfor gulrot under duk.
Jeg har for egen bruk produsert urter (timian, persille og meriam), purre og vårløk som er plantet i maisplast.  Spesielt purre og løk krever god ugresskontroll siden de har lite bladverk.  Håpet er at maisplasten skal hindre frøugress og gir litt ekstra jordvarme.  Noen løk har jeg også plantet i nederste del.  I neste maisplastrand skal jeg plante bla rødbeter og mangold (bladbete), men de får stå inne i drivhuset til det blir varmere for å unngå stokkrenning.  I år skal også gulbeter og polkabeter testes.  Beter tåler dårlig lave temperatuer noe som gjør at de setter blomst i stede for å utvikle en god rot som vi vil ha.  Selv i gode år bør de derfor ikke plantes ut før midten av juni. 

Hvilke flere sorter som finnes i åkeren skal jeg komme tilbake med utover sommeren i noen små portretter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar