Sommeren har ikke vært noe spesiellt god for oss mennesker i år, men
grønnsakene ser ut til å trosse det meste og vokser jevnt og trutt. En god plaster på såret for en dårlig sommer er det å kunne gå i åkeren en soldag og høste ferske grønnsaker til middag.
Kronår blir det ikke, men mange kålslag trives og blir ekstra gode i kjølige våte sommere. Akkurat nå er det sommerkålen som hovedfavoritten min. Vi kan ikke høste den like tidlig som lengre sør, men den er minst like god.
 |
Sommerkålen "Jetma" gir tidlige og fine hoder. |
|
|
|
En god sommerkål trenger bare litt lett dampkoking (5 minutter er nok), nydelig til det meste. Finsnittet kan den godt brukes i salat. Til grillmaten kan den brukes til å friske opp den kjøpte potetsalaten. Kutt opp et kvart hode og rør inn i salaten og du har en ny og sunnere variant.
 |
Kålrot "Stenhaug", knutekål "Blaro", mainepe og knutekål "Korist" |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar