Google+ Followers

tirsdag 8. januar 2013

Nytt år nye muligheter!


Nå er sola snudd og vi er på full fart mot lysere tide.  Da er det på tide å begynne å tenke på neste års grønnsakssesong.  Vi er inne i siste år av prosjektet og jeg har lagt opp til en liten kursmeny for våren som både skal inspirere og gi ny kunnskap.   Urtekurset er det første som kommer til å starte opp.  Håper du finner noe de ønsker å være med på!  Kursene holdes på Finnsnes, hovedsaklig kveldstid på ukedager.Grunnkurs grønnsaksdyrking

Hvis det er tilstrekkelig interesse blir det et nytt grønnsakskurs tilsvarende de som er kjørt tidligere. Kurset er hovedsaklig rettet mot de som ønsker å produsere grønnsaker i større skala, fortrinnsvis for salg. 
 Kurset er på totalt 21 timer fordelt på 7 kveldssamlinger. Tema er jordkultur, anlegging av åker, gjødsling, plantevern, gjennomgang av aktuelle grønnsakssorter, planteoppal, såing, planting og høsting. Oppstart i februar, frist for påmelding 28 januar.


Pris: 1800,- inkl en startpakke med planter og frø

Urtekurs

Dette kurset blir åpent for gamle og nye deltakere. Kurset blir på 3 samlinger + en studietur (dagstur). Det blir hovedfokus på dyrking og bruk av urter til matlaging. Kurset vil gå tidlig og omfatter ikke planteoppal, det anbefales at man følger opp med eget kurs om det. Det blir mulig å bestille frø og driftsmateriale via felles bestilling.  Oppstart i februar, frist for påmelding 28 januar.

Pris 500,- + materiell og evt. egenandel studietur

Planteoppal

Teoretisk og praktisk kurs som skal gi grunnleggende kunnskap for å lykkes med eget planteoppal av krydder og grønnsaker. 3 kveldssamlinger + praktisk samling. Det blir mulig å bestille frø og driftsmateriale via felles bestilling.  Dette kurset blir åpent for deltakere som har gått kurs tidligere (grønnsak eller urtekurs).  Oppstart i mars, frist for påmelding 25 februar.

Pris 500,- + materiell


Fellessamlinger

Det blir to fellessamlinger for tidligere deltakere på kurs i regi av "Grønns(m)ak" hvor vi tar opp ulike tema. Disse samlingen skal fungere både som møtested og gi faglig påfyll. Det vil være to gjennomgående tema: "Produksjon" og "Salg". Tromspotet er allerede invitert, Bondens Marked er aktuell, innen drift blir det tema som vanning, plantevern, gjødsling og lagring som er aktuell. Her er det anledning til å komme med innspill. Det planlegges også en markdag med pløying til våren. Disse samlingene er gratis.

4 kommentarer:

 1. Hei.
  Passer kursene også for økologisk dyrking?
  Og er det sent om kvelden dere har pleid å avsluttet kurssamlingen?

  Helene Pedersen

  SvarSlett
  Svar
  1. Kursene blir å gå fra kl 18-21 midt i uka. Kursene holdes på Folkeuniversitetet på Finnsnes (Sumabygget).

   Mye av kunnskapen er grunnleggende og passer godt for økologisk dyrking.

   Slett
 2. Blir dere å holde kurs i bærdyrking?
  Hilsen Kjersti Pedersen

  SvarSlett