Google+ Followers

tirsdag 15. januar 2013

Hva kan jeg lære på grønnsakskurs?

Lurer du på om kurs i grønnsaksdyrking er noe for deg?  Da bør du lese dette:

For å lykkes med å produsere grønnsaker er det viktig med kunnskap, spesielt i vårt klima.  Prosjektet "Grønns(m)ak arranger derfor kurs for grønnsaksprodusenter i Midt-Troms.  Målgruppen for kursene er personer som ønsker å dyrke grønnsaker for salg. 

Tore Kurt fra Sørreisa var en av de som gikk på kurs i 2011 og viser her frem kålrot og knutekål fra egen produksjon i 2012.
Er du relativ fersk på grønnsaksproduksjon eller har prøvd å dyrke uten å lykkes er "Kurs i Arktisk grønnsaksproduskjon" noe for deg.  I løpet av kurset går vi gjennom det mest grunnleggende: jordkultur, anlegging av åker, gjødsling, dyrkningsmetoder, såing, planting, plantevern (hvordan hindre ugress og skadedyr å ta kål på alt), høsting og lagring.  Vi går gjennom aktuelle sorter, sortsvalg, dyrkingskrav, såtider osv.

Kurset passer både for de som ønsker å dyrke økologisk eller de som vil dyrke konvensjonelt.  Det kreves ingen forkunnskap, men det er en fordel å ha litt kjennskap til grønnsaksdyrking.  Som en del av kurspakken får deltakerne frø og planter av endel aktuelle sorter for egen produksjon.

Fortsatt usikker?  Ta gjerne kontakt, kontaktinfo finner du i margen til venstre.

Kurset holdes på Finnsnes, i lokalene til Folkeuniversitetet onsdager mellom 19 og 21.

1 kommentar:

  1. Så spennende, en blir aldri utlært i hagearbeide og grønnsaker.
    God onsdag fra Marit.

    SvarSlett