Google+ Followers

onsdag 27. oktober 2010

Tromspotet ønsker mer grønnsaker

En av oppgavene mine som prosjektleder er å dra rundt for å bli kjent med lokale aktører som har interesse av økt grønnsakproduksjon. I går gikk turen til Tromspotet på Silsand.  Det ble et positivt møte.  De har i flere år tatt imot nepe og kålrot fra lokale produsenter for videreformidling til de store grossitene.   Etterspørselen etter grønnsaker er større enn det de kan fremskaffe fra lokale produsenter.

Tromspotet sitt mottaksanlegg på Silsand

For alle som teller på knappene om de skal begynne med grønnsaker, men lurer på hvordan de skal få solgt varene sine så er budskapet er klart:  Tromspotet ønsker seg mer grønnsaker. Spesiellt tidligprodusert nepe (juli), kålrot og gulrot.  Forutsetningen er at det blir et rimelig stort volum (da snakker vi om tonn!) og at man gjør avtaler om levering.  Andre grønnsaker og bær kan også være aktuelle produkter. 


Tromspotet kommer til å bli en viktig samarbeidspartner i grønnsaksprosjektet fremover.  Blandt annet skal Tormod Johansen sitte i referansegruppen.  Alle de som melder seg som deltakere i prosjektet vil få mulighet til å bli bedre kjent med de mulighetene som finnes for omsetning av grønnsaker fra Midt-Troms både gjennom Tromspotet og på andre måter.  For de som sogner til Tranøy og Lenvik blir det anledning til å treffe en representant fra Tromspotet under informasjonsmøte på Senjakroa 18 november. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar